Ön nincs bejelentkezve !
2020. 10. 01 .
Általános, bemutatkozás Hírek, aktualitások Paktumtagok Rendezvénynaptár Keres-Kínál adatbázis Telekocsi program Térségi projektgyűjtemény Képgaléria Dokumentumtár Munkaerőpiaci szolgáltatások Koordinációs Iroda Képzések a térségben Linktár Elérhetőségek
 
Neved:*
E-mail címed:*
„Paktummal a foglalkoztatásért – fenntartható szolgáltatásfejlesztés és partnerség építés a Vasi Hegyháton”
Sikerrel lezárult a Hegyháti Foglalkoztatási Paktum 18+3 hónapos munkája. TÁMOP forrásból, 73 755 000 forintnyi támogatásból dolgozott a Hegyháti Foglalkoztatási Paktum öt konzorciumi partner összefogásával: foglalkozás, egyéni fejlesztések, képzések, vállalkozóvá válás segítése, pályaorientáció, szervezetfejlesztési tanácsadás, alternatív térségi közlekedési koncepció – sokrétű program zajlott a vasi Hegyháton 2013. február 1. és 2014. október 31. között. Álláskeresők és a vállalkozói, önkormányzati, munkaadói, civil szféra szakemberei, érdeklődői jelentkeztek a Hegyhátról, Dél-Vas megyéből.

A Hegyháti Foglalkoztatási Paktum 2006 óta működik Vasváron és térségében. A foglalkoztatási helyzet javítását célzó tevékenységek között szerepel sok más mellett egy, a foglalkoztatást érintő információs bázis létrehozása munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt. A paktum fontos tevékenysége a munkaerőpiac vállalkozói, önkormányzati, intézményi, állami és civil szférájával való együttműködés és nem utolsó sorban az álláskeresők és állást változtatni szándékozók segítése.

Öt konzorciumi partner határozta el, hogy együttműködik a Hegyháti Foglalkoztatási Paktum által összeállított foglalkoztatási és munkaügyi programban a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása céljából.

A február elsején elindult és összesen 18+3 hónapig tartott programban a konzorciumi partnerek elsősorban a foglalkoztatás területén vállaltak együttműködést a paktummal.

Konzorciumi partnerek:

Reginonális Humán Innováció Közhasznú Nonprofit Kft.

Vasvár Város Önkormányzata

Trophy Resort Zrt

Lorry GM Kft.

Edicus Kft.Mind az öt partner vállalta, hogy a pályázati kiírásban a kiemelt célcsoportokat figyelembe véve tervezi a jövőben a foglalkoztatás bővítését cégüknél, szervezetüknél. A projektben az öt konzorciumi partner összesen 27 munkavállaló foglalkoztatását vállalta egy éven át.A paktum honlap továbbfejlesztésével a szolgáltatások jelentős része interneten keresztül még inkább elérhetővé vált.A programban összesen 60 fő számára nyílt lehetőség egyéni élethelyzetük segítésére fejlesztési tervek készítésével.A projekt képzési elemeket is kínált a résztvevőknek:

120 órás betanító képzések is a tervek között szerepelnek motivációs és általános kompetenciafejlesztő modulokkal.

Kilenc érdeklődő számára turisztikai termék-menedzseri, tíz főnek felszolgálói értékesítői, három álláskereső számára településüzemeltetői, öt munkanélkülinek pedig munkába helyező betanított képzéseket biztosított a projekt. A hallgatók a kurzusok alatt képzési-, és útiköltség támogatást is kaptak.

A célkitűzések között nem csak a munkanélküliek alkalmazotti státuszba segítése szerepelt, hanem önfoglalkoztatóvá válásuk elősegítése is. Ennek céljából 80 órás képzést kínált a projekt 15 érdeklődő számára, elsősorban a térség belső erőforrásaira alapozott kézmű- és kisipari termék előállításhoz-, illetve egészségturizmussal összefüggő szolgáltatások nyújtásához kapcsolódva.

A paktummal partnerségben álló, munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó szervezetek számára is szerepelt a pályázatban képzési elem: háromszor egynapos tréningeket is kínált a projekt számukra, tíz szervezet kaphatott hasznos információkat a munkaerő-piaci munkához.

A célcsoport foglalkoztatásában közreműködő partnerszervezetek, konzorcium partnerek számára szervezetfejlesztési tanácsadás is a pályázat része volt, ennek kiemelt területe a hátrányos helyzetű munkavállalók beillesztésének segítése, az elsődleges munkaerőpiacra visszasegítésük zökkenőmentessé tétele.

A paktum-partnerségben részt vevő állami szereplőkkel együttműködve a Hegyháti Paktum alternatív térségi közlekedési koncepció és rendszer-tervet dolgozott ki és tesztelt a 18+3 hónap alatt.A munkanélküliek munkaerő-piaci segítése mellett a munkáltatók térségbe vonzását is célul tűzte a paktum-pályázati koncepció a projekt indításakor – ezért szervezett a partnerség vállalkozásbarát önkormányzati működéssel összefüggő közösségi kampányokat.A paktum a térségi pályaorientációt is fókuszba helyezte: iskolák számára pályaorientációs mintaprogramok kidolgozását végezte a szakmai stáb.A másfél éves időszakban három alkalommal rendeztek a szakemberek foglalkoztatási szakmai konferenciát, tapasztalatátadó rendezvényt, a havonta megrendezendő állásklubok mellett.Paktummal a foglalkoztatásért – fenntartható szolgáltatásfejlesztés és partnerség építés a Vasi Hegyháton”

Konkrét megvalósítási időszak: 2013. február 1.-2014. július 31.

A paktum program a tervezett 2014. július végi befejezés helyett október 31-én zárult adminisztrációs okok miatt, melyhez az Irányító Hatóság is hozzájárult.

A projektben vállalt indikátorszámok teljesültek. Ezek némelyikét a konzorciumi partnerek a sikeres együttműködésnek köszönhetően több esetben túl is teljesítették.

Elnyert támogatás: 73 755 000 Ft

Felhasználónév:*
Jelszó:*
>> Regisztráció
 
Legfrissebb állásajánlatok
2015.1.29.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!
2015.1.9.
„Paktummal a foglalkoztatásért – fenntartható szolgáltatásfejlesztés és partnerség építés a Vasi Hegyháton”
2014.10.31.
Segédmunkásokat keres a közútkezelő Vasvárra
2014.7.31.
Faipari munka, villanyszerelő és targoncás állás
2014.7.31.